Panowie co powiecie o kormoranach 205/55R16 road performance? opony tanie 679zĹ‚ . Musze coś kupić bo obecne letnie zjechane...Będę miał w tym roku kilka większych wydatków i dlatego nie chciałem zbytnio wydawac kasy:/ W necie opinie raczej pozytywne a czy koledzy coś dorzucą…?
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Wiosną 2018r kupiłem Dębica UHP2 205/50/17.
W Audi miałem Uniroyal RainSport 1 i RainSport2 (kapitalne opony na deszcz, naprawdę rewelacyjne),do Skody chciałem spróbować Dębicy tak chwalonej za niski hałas i sprawowanie się na mokrym.
Audi i Skoda różnią się mocą, masą i zawieszeniem więc w prowadzeniu sie nie wypowiadam, natomiast na mokrym moim zdaniem lepsze są jednak Uniroyale. Natomiast odnoszę wrażenie, że DębicaUP2 jest cichsza.
W O1 miałem letnie Barum Bravuris 205/55/16 z dużą ilością mięsa około 6 mm, kupiłem felgi 17 i musiałem kupić nowe opony, padło na Dębicę UHP2 i zdecydowanie Dębica są cichsze w porównaniu z Barum Bravuris i Dębica nie tak szybko odpływa w koleinach wypełnionych wdodą.
Generalnie Dębica cicha i dosyć dobra na mokrym, w codziennym uytkowaniu jest OK, cena nie jest wygórowana. ale dokładając kilka PLN można mieć Uniroyal RainSport 3 (model 1 i 2 były bardzo dobre na deszcz, nie wiem jak "trójka"sie spisuje ale pewnie nie gorzej od "jedynki" i "dwójki")
Komentarz
-
-
Kormorany beda słabe na mokrej nawierzchni. Nawet bym powiedział bardzo słabe.
Ja też szukam dalej letnich opon. Odpadły z wyboru uniroyal i nexen. Wybiorę coś z firestone lub fuldy, chyba że trafię w fajnej cenie dunlopa.
BADYL , jak słabo z kasą to dorzuć ze 30 zł i kupisz debice presto HP, dużo lepiej się sprawuje.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisKormorany beda słabe na mokrej nawierzchni. Nawet bym powiedział bardzo słabe.
Ja też szukam dalej letnich opon. Odpadły z wyboru uniroyal i nexen. Wybiorę coś z firestone lub fuldy, chyba że trafię w fajnej cenie dunlopa.
BADYL , jak słabo z kasą to dorzuć ze 30 zł i kupisz debice presto HP, dużo lepiej się sprawuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYL Zobacz wpisBrałem pod uwagę również Dębicę, ale chciałem wiedzieć co myślicie o Kormoranach....suma sumarum wybrałem Dębicę właśnie poszło zamówienie pozdrChamp20ns!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpis
I jaki koszt wyszedł... ja zapłaciłem za Vredensteina 225 45 17 z początku 2018, 1050zł z przesyłką.
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisTen sam rozmiar? Niemożliwe!205/55R16
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez samtech84 Zobacz wpisOponeo obecnie jest drogie.
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez BADYL Zobacz wpis
pierwszy post na tej stronie....ja kupiłem205/55R16
Pierwszy post to u mnie jest 14 lat i 169 ekranów temu. :-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
No a zacytowałeś znacznie droższy rozmiar...
Pierwszy post to u mnie jest 14 lat i 169 ekranów temu. :-)
Komentarz
-
-
Gość
-
Ja kupiłem fulda sportcontrol 2 235/45 17 parametry mają takie same jak dunlopy sport maxx ,ale są cichsze 66 dB czyli o 2dB mniej od tych Dunlop-ów ,a cena dość dobra bo 343 zł/szt na oponeo ,więc 200zł zaoszczędzone względem Dunlop. Zobaczymy jak będą się sprawowały ,bo opinie są pochlebne
Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Czołem. Przeskoczyłem ostatnio na trochę inny kaliber auta- do którego lecą 235/50 R18 97 V.
W kręgu "przystępnych cenowo" producentów nie będących marką krzak to zainteresowały mnie Uniroyal Rainsport 3; Hankook Ventus V12 EVO2 K120.
Generalnie- auto czterołap, 1600kg+, 200KM+. I co tu wybrać...
Dodane:
W poprzednim aucie miałem Pilot Sporty 3- były okropne jak było zimno (<13*C w ogóle nie chciały kleić)- w deszczu też nie były najfajniejsze...Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpisparametry mają takie same jak dunlopy sport maxx ,ale są cichsze 66 dB czyli o 2dB mniej od tych Dunlop-ów
I najważniejsze: To jest wartość dotycząca prędkości 80 km/h, więc realnie bez znaczenia, bo przy tej prędkości żadna opona nie doskwiera hałasem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisBo to nowszy model, a goodyear jest coraz bardziej optymistyczny z biegiem czasu. Zresztą, wszystkie opony z tego koncernu mają zaniżoną głośność na etykietach.
I najważniejsze: To jest wartość dotycząca prędkości 80 km/h, więc realnie bez znaczenia, bo przy tej prędkości żadna opona nie doskwiera hałasem.Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpisJa kupiłem fulda sportcontrol 2 235/45 17 parametry mają takie same jak dunlopy sport maxx ,ale są cichsze 66 dB czyli o 2dB mniej od tych Dunlop-ów ,a cena dość dobra bo 343 zł/szt na oponeo ,więc 200zł zaoszczędzone względem Dunlop. Zobaczymy jak będą się sprawowały ,bo opinie są pochlebne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robertowicz Zobacz wpisczy wedlug Ciebie boki opony sa miekkie i cienkie? Latwo sie uginaja?Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz